Er zijn veel bewoners en buurtverenigingen die goede ideeën hebben om hun buurt te verbeteren. Dat kan gaan om relatief kleine zaken als het inrichten van een groenperkje of iets verleggen van een trottoir, maar ook om grotere zaken als verbeteringen op gebied van veiligheid en leefbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan veilige oversteekplaatsen voor kinderen of het goed inrichten van speelplaatsen. In het voorjaar heeft Lokaal Wassenaar bij de behandeling van de kadernota extra geld geregeld om initiatieven of wensen die komen vanuit een buurt financieel te kunnen ondersteunen.

Daarom is er vanaf 2022 jaarlijks een bedrag van € 25.000 beschikbaar voor dit soort buurtinitiatieven. Samen met uw buurtbewoners kunt een beroep doen op een deel van dit bedrag om zaken in uw buurt te verbeteren. De komende burendag op zaterdag 25 september is een mooi moment om de mensen in je straat beter te leren kennen en om wat met elkaar te doen. Ook kun je dan met je buurtbewoners nagaan wat er aan verbeteringen in je buurt gewenst zijn. Sla de handen ineen en zet u samen in voor het verbeteren van uw eigen buurt. Komt u er niet helemaal uit? Dan helpen we u graag.

Lokaal Wassenaar – als initiatiefnemer van ‘verbeter je buurt’ – wil graag ondersteuning bieden bij de aanmelding van uw initiatief bij de gemeente. Indien u daar gebruik van wilt maken, stuur ons dan een bericht via secretaris@lokaalwassenaar.nl en leg daarin uit wat u graag in uw buurt gerealiseerd zou willen zien. Wij nemen dan contact met u op en helpen u verder op weg