De verkiezingen komen er aan en dat zorgt er voor dat er de komende weken vooral wordt ingezoomd

op de verschillen tussen de diverse politieke partijen en de verschillen tussen de kiezers. Want welke partij met bijbehorende idealen past het beste bij u? In de landelijke politiek zijn er duidelijke stromingen die ook lokaal worden door-vertaald.

Lokaal Wassenaar is een puur lokale politieke partij die liever niet de nadruk legt op de verschillen, maar op wat ons als Wassenaarders verbindt. Want hoe groot de verschillen in achtergrond, inkomen, opleiding, nationaliteit, geloof of opvoeding ook zijn, er zijn veel meer overeenkomsten dan we vaak denken. Lokaal Wassenaar zoekt die verbinding, want samen vormen we de inwoners van Wassenaar en samen kunnen we ontzettend veel goede dingen doen in ons ieder belang.

De meeste inwoners in Wassenaar houden van Wassenaar, omdat het een prachtige groene omgeving is met een schitterende natuur (zee, duinen, bos, vaarwater). Een gezellige dorpskern met een verscheidenheid aan winkels, galeries en horeca. Een breed aanbod aan sport en muziek faciliteiten, een actief (buurt)verenigingsleven en ontzettend veel goede scholen en kinderdagverblijven. Een gemeente die toegankelijk is met een eigen raadhuis en gemeentekantoor, veilig met een eigen gezondheidscentrum, brandweer en politiepost, informatief en sociaal met een eigen bibliotheek en met serviceloketten voor die personen die hulp nodig hebben voor o.a. wonen, zorg of financiën.

Dit zijn de zaken die we moeten koesteren en bewaken, zodat ook de toekomstige generaties met net zoveel plezier in Wassenaar wonen als wij nu doen. Lokaal Wassenaar zal zich de komende jaren hard blijven maken om alles wat ons verbindt te behouden en versterken.