Volgende week hebben we in de Raad een overvolle agenda; daarom beginnen we al met vergaderen om 15.00 uur. Voor het eind van het jaar moeten er nog allerlei besluiten genomen worden over lokale belastingen. Anders kunnen deze niet geïnd worden; en dan zitten we met een groot probleem… Maar het zijn hamerstukken, dus dat zal niet zo heel veel tijd kosten.
Er zijn ook dossiers die meer tijd vergen en die nu onder hoge druk staan. Ik noem het wegcategoriseringsplan en het centrumplan. Eigenlijk wel vreemd dat deze onderwerpen er op de laatste vergaderdag van het jaar doorheen moeten worden gedrukt. Als aan het eind van de avond de vermoeidheid zijn tol begint te eisen, is dit doorgaans niet bevorderlijk voor het nemen van juiste beslissingen.
Maar goed, er zijn ook eenvoudige zaken waardoor je als raadslid kunt werken aan een beter Wassenaar. Neem het fietspad langs de Rijksstraatweg. Dat ligt er slecht bij. En op bepaalde plekken zelfs gevaarlijk. Een fietsband kan gemakkelijk tussen de tegels verdwijnen met een nare valpartij tot gevolg. Vele inwoners zullen er wekelijks overheen fietsen. De gemeente verwijst naar het Rijk, want die is eigenaar. Dit duurt nu al acht maanden….
Wij blijven druk zetten op de wethouder om hier meer aan te doen. Fietsers moeten niet de dupe worden van twee bestuurslagen die een duidelijk probleem niet adequaat willen aanpakken. Het kan zo simpel zijn